Heeft oog voor u

Feestelijke opening en heropening Parkflat Stadsfenne

Parkflat Stadsfenne heeft een grondige renovatie ondergaan, met als resultaat een aanzienlijke verbetering van het wooncomfort voor de bewoners. Gisteren was de feestelijke opening en heropening van deze kenmerkende flat aan de rand van Sneek, met uitzicht op Snitser Mar uit 1971, gepland. Wethouder Marianne Poelman hield een toespraak en er was muziek van de fietsende muzikant Folkert-Hans Tolsma

In de afgelopen maanden heeft de Parkflat Stadsfenne maar liefst vijftig nieuwe bewoners verwelkomd, waardoor het totaal aantal appartementen dat nog beschikbaar is voor nieuwe bewoners nu beperkt is tot twintig. De renovatie heeft niet alleen het fysieke aspect van de flat verbeterd, maar heeft ook gezorgd voor een warme en gastvrije omgeving waarin mensen met verschillende behoeften kunnen samenleven. Er is meer dan een jaar gewerkt aan de renovatie en ondertussen konden de ongeveer vijftig bewoners redelijk gewoon in hun appartementen blijven wonen. Directeur Hidde Weerstra eigenaar van Stadium Capital Partners uit Amsterdam, die het gehele proces van A tot Z heeft begeleid, spreekt zijn respect uit voor deze bewoners. “Zij hebben meer dan een jaar in een bouwplaats gewoond,” benadrukt hij.

Comfortabel wonen in de Parkflat Stadsfenne

Een kenmerk van de Parkflat is het streven naar eigen regie voor de bewoners, waarbij comfort centraal staat. Of je nu zorg nodig hebt of niet, ouderen kunnen hier zelfstandig wonen met alle benodigde voorzieningen onder één dak. Zorggroep Hof en Hiem ontwikkelde het zorg- en welzijnspakket om voldoende faciliteiten en zorg te kunnen bieden aan de bewoners. Hierdoor kunnen echtparen, zelfs met verschillende zorgbehoeften, blijven samenwonen op één plek. 

De Parkflat is geen traditionele zorginstelling, maar een plek waar wonen en comfort hand in hand gaan. Elk appartement is voorzien van een eigen keuken, maar bewoners hebben ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het restaurant van Hof en Hiem op de begane grond, waar dagelijks verse maaltijden worden bereid.

Het aanbod strekt zich niet alleen uit tot de bewoners; ook de omwonenden kunnen tegen een vergoeding genieten van de maaltijden. Bovendien zijn er in de Parkflat logeerkamers voor gasten, een kapper, hulp bij boodschappen, een dakterras en een tuin. Voor degenen die van activiteiten houden, biedt de flat mogelijkheden zoals biljart en jeu-de-boules. En voor gezellige samenzijn is er het Trefpunt, waar bewoners kunnen genieten van een kopje koffie in goed gezelschap. Kortom, Parkflat Stadsfenne biedt niet alleen een nieuw thuis, maar ook een levendige gemeenschap waar comfort en welzijn een streefpunt is.

 

[readspeaker_widget]
Kliïntynformaasje
Ferwizers
Oer ús
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw