Dagbesteding

Een spel waarbij u uitgedaagd wordt of (her-)ontdekken hoe het met uw creativiteit gesteld staat. Dit zijn zomaar een aantal activiteiten die u kunt verwachten bij een dagbesteding van Zorggroep Hof en Hiem. In een gezellige en liefdevolle omgeving kunt u deelnemen aan een afwisselend dagprogramma waarbij stimulering, ontspanning, ontmoeting en gezelligheid centraal staan.

U bepaalt uw eigen activiteiten

Onze dagbesteding speciaal voor ouderen is een plek waar u zich thuis mag voelen. Heerlijk ontspannen met leeftijdsgenoten. Er worden leuke activiteiten georganiseerd en suggesties gedaan om dingen individueel of in groepsverband te ondernemen. Misschien vindt u het de ene keer fijn om gezamenlijk een kopje koffie te drinken en de andere keer juist plezierig om geconcentreerd iets voor uzelf te doen. Het mag allemaal, zolang u zich er maar prettig bij voelt.

Dagdelen op basis van indicatie

Het bezoeken van de dagbesteding kan eens per week maar ook meerdere dagdelen per week. Bij het aanvragen van een indicatie wordt duidelijk hoeveel dagdelen per week u kunt gebruiken vanuit de Wet maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). U kunt op basis daarvan beslissen hoeveel dagdelen u langskomt op de dagbesteding. Mocht u kiezen voor een gehele dag dan kunt u desgewenst tussen de middag een warme maaltijd eten, verzorgd door de keukens van het woonzorgcentrum in de buurt. U kunt een indicatie aanvragen bij het sociaal wijkteam van gemeente De Fryske Marren. Dit team bepaalt of u gebruik mag maken van de dagbesteding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voor dagbesteding dient wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage te worden betaald. Als u het prettig vindt, kunnen we u ondersteunen bij het aanvragen van een indicatie.

Binnen en buiten woonzorgcentra

Op verschillende plekken in het zuidwesten van Friesland kunt u onze dagbesteding vinden. Binnen onze woonzorgcentra is dat in Balk, Lemmer en Sint Nicolaasga. U kunt ook deelnemen aan onze dagbesteding op andere locaties in Sneek en Oudemirdum.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw