Leerwerktraject BBL-opleiding

Mensenmens, dat is wat jij bent. Anderen helpen en ondersteunen, daar krijg jij een goed gevoel van. Misschien loop je er in je huidige werk tegenaan dat je te weinig toekomt aan de menselijke kant of deed je eerder werk in de zorg maar ben je hiermee gestopt. Bij Zorggroep Hof en Hiem kun je de overstap maken naar de ouderenzorg of thuiszorg door het volgen van een leerwerktraject (beroepsbegeleidende leerweg).

Aan de slag als leerling Verzorgende IG?

Heb je een passie in de zorg? Dan is dit je kans! Van herintreder tot carrièreswitcher, iedereen krijgt de kans op een loopbaan in de zorg door onze BBL-opleidingsplaatsen. Bij Zorggroep Hof en Hiem kun je de overstap maken naar de ouderenzorg of thuiszorg door het volgen van een leerwerktraject (beroepsbegeleidende leerweg). We leiden je op tot professional in de ouderenzorg mét baangarantie.

Wat past bij jou? Als leerling (Maatschappelijke) Verzorgende IG kun je bij Zorggroep Hof en Hiem werken in een woonzorgcentrum of kleinschalig wonen locatie. Of ben je liever op pad? Dan ben jij misschien wel een thuiszorgmedewerker in de dop.

Opleidingsinformatie

Als leerling (Maatschappelijk) Verzorgende IG word je via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) opgeleid. BBL is een combinatie van werken en naar school gaan, waarbij de nadruk ligt op werken en leren in de praktijk. De competenties die passen bij de opleiding ontwikkel je in de praktijk. Wekelijks worden er lessen aangeboden; de opleiding wordt verzorgd door Firda.

Onze werkbegeleiders en praktijkopleiders hebben oog voor jou. Zij staan gedurende jouw opleidingstraject voor jou klaar om stap voor stap te leren hoe je de cliënten de juiste zorg, begeleiding en welzijn kan bieden. Wij gaan altijd uit van wat de cliënt zelf nog kan. Jij leert de ondersteunende rol te pakken om de cliënt daarbij te helpen.
De opleiding start in september 2024 en duurt 2 jaar.

Wij vragen

  • Affiniteit met zorg;
  • Je hebt een vooropleiding minimaal MAVO, VMBO KL/TL, MBO niveau 2 of gelijkwaardig diploma;
  • Een actieve en leergierige houding en gemotiveerd om jezelf te blijven ontwikkelen;
  • Je beschikt over een rijbewijs en het beschikken over een auto is een pré (in de thuiszorg);
  • Je beschikt over een geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) of bent bereid deze aan te vragen. De kosten van een aanvraag worden vergoed door Hof en Hiem.

Wij bieden

  • Tijdens de opleiding ontvang je een leerarbeidsovereenkomst van minimaal 24 en maximaal 30 uur (afhankelijk van jouw voorkeur en de locatie/thuiszorg).
  • Je gaat één dag in de week naar school en krijgt hier 6 uur lestijd voor vergoed. Daarnaast ben je thuis ook bezig met voorbereiden van de lessen en het maken van opdrachten.
  • Tijdens de opleiding ontvang je salaris in schaal FWG 35 (CAO VVT).
  • Hof en Hiem betaalt de opleidingskosten.
  • Na het behalen van het diploma (Maatschappelijk) Verzorgende IG heb je een baangarantie voor onbepaalde tijd bij één van de locaties of thuiszorg van Hof en Hiem.

Wil je solliciteren?

We nodigen jou van harte uit om te reageren door het schrijven van een motivatiebrief (met CV) waarin je tevens aangeeft of je voorkeur hebt voor werken in de thuiszorg of voorkeur hebt voor het werken in een woonzorgcentrum en kleinschalig wonen. Vervolgens upload en verzend je je motivatiebrief en CV via onderstaande button. We ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk 5 mei 2024.

Op basis van briefselectie worden kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Uiterlijk in week 19 ontvang je informatie over het vervolg van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie over deze vacature kun je van maandag t/m donderdag contact opnemen met Hilde van Nijen of Janneke Gietema (opleidingsadviseurs) via telefoonnummer 0513-433030. Een email sturen mag natuurlijk ook naar opleiding@hofenhiem.nl.

Ik ga solliciteren!

 

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw