Wonen bij ons

U wilt graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat begrijpen we heel goed. Als er een moment komt waarop u zich er prettiger bij voelt om de zorg nog dichterbij u te hebben, dan kan dat op verschillende manieren.

Huren van ons

Het is een fijn idee om in de toekomst zorg dichtbij te hebben als u dat nodig heeft. Een woning huren nabij een van onze woonzorgcentra kan een eerste stap zijn. Op vijf locaties in de gemeente De Fryske Marren kunt u een aanleunwoning, ook wel seniorenwoning genoemd, huren van Zorggroep Hof en Hiem. De appartementen bevinden zich in Balk, Lemmer, Joure en Rotsterhaule. Als u een échte Sneker bent of graag in Sneek zou willen wonen dan kunt u zorg van ons ontvangen in Parkflat Stadsfenne in Sneek. Lees hier meer informatie over inschrijven en het actuele huuraanbod.

Woonzorgcentra

Met een woning in een woonzorgcentrum woont u plezierig en met zorg heel dichtbij. Vraagt uw gezondheid om een woning in een verzorgingshuis of verpleeghuis dan past een appartement in Talma Hiem, Suderigge, Doniahiem of Vegelin State goed bij u. U heeft een fijne woning voor uzelf maar kunt ook anderen ontmoeten tijdens de maaltijden of activiteiten. Daarnaast zijn er nog vele andere faciliteiten wat het wonen in een woonzorgcentrum heel aangenaam maakt.

Kleinschalig wonen

Als uw dierbare de veiligheid nodig heeft van 24 uur per dag zorg en contact als gevolg van dementie of een vergelijkbaar ziektebeeld, dan wilt u graag een veilig thuis voor hem of haar. Hof en Hiem heeft vier kleinschalige woonvormen voor ouderen met dementie. De woningen bevinden zich in Joure, Eesterga en Sint Nicolaasga. De woonkamers en gemeenschappelijke ruimtes zijn geheel ingericht met het oog op zowel veiligheid als stimulering. Ook hebben alle kleinschalige woonvormen een belevingsgerichte tuin. Bij kleinschalig wonen kan uw dierbare fijn wonen in een veilige thuissituatie met alle gewenste aandacht.

Indicatie en kosten wonen in een woonzorgcentrum en kleinschalig wonen

Voor het wonen in een woonzorgcentrum of kleinschalig wonen heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen via het Centrum Indicatiestelling (CIZ) . Het wonen in een woonzorgcentrum of kleinschalig wonen krijgt u dan vergoed uit de Wet Langdurige Zorg (WLZ), u betaalt hiervoor een eigen bijdrage via het CAK. De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. U kunt dit berekenen op de website van het CAK. Als u in aanmerking komt voor een WLZ-indicatie dan kunt u telefonisch contact opnemen met de gewenste locatie.

Volledig Pakket Thuis

Als u dichtbij een woonzorgcentrum woont in uw eigen woning of een aanleunwoning en intensieve zorg nodig heeft is een verhuizing naar een woonzorgcentrum niet altijd nodig. In samenwerking met het woonzorgcentrum bij u in de buurt kunnen we u wellicht ook volledige zorg thuis bieden of een deel daarvan. Deze zorg noemen we Volledig Pakket Thuis of Modulair Pakket Thuis. Meer informatie over thuiszorg van Hof en Hiem vindt u hier: algemene informatie thuiszorg.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw