Talma Hiem

Op steenworp afstand van het centrum van Balk staat woonzorgcentrum Talma Hiem. Als u het terrein op komt lopen ziet u de mooie tuin met een volière. Leven! Dit merkt u ook als u het woonzorgcentrum binnenloopt; een kleurrijke ontvangst. Ook ziet u aan uw rechterzijde een zitje. Dit is dé plek waar u als bewoner gezellig verhalen kunt uitwisselen. Andere bewoners kunt u ook ontmoeten in het restaurant en in het bruin café.

Aan de achterzijde van het woonzorgcentrum is een beleeftuin. U kunt daar genieten van geurende en kleurrijke planten, vogels en scharrelende kippetjes. Medewerkers besteden veel aandacht aan de aankleding binnen Talma Hiem. In de ruimtes en gangen van Talma Hiem wordt u direct meegenomen in het jaargetijde of de aanstaande feestdagen wanneer die zich voordoen.

Vanuit Talma Hiem is de supermarkt goed bereikbaar. Ook het bos, het park en de rivier De Luts zijn, al dan niet met behulp van uw familie, op loopafstand. Een wandeling in de buurt staat in de warmere periodes van het jaar ook op de activiteitenkalender van Talma Hiem.

Thuis voelen

Thuis voelen is het belangrijkste aspect binnen Talma Hiem. We werken graag samen met uw naasten om ervoor te zorgen dat u het plezierig heeft. Het woonzorgcentrum heeft 72 appartementen. U kunt uw woning naar eigen wens en smaak inrichten. Alle appartementen hebben een woon- en slaapkamer, keuken en badkamer met wastafel, douche en toilet. De grote zaal op de benedenverdieping is de plek waar dagelijks maaltijden worden verzorgd en waar u andere bewoners kunt ontmoeten.

Maaltijden uit eigen keuken

Iedere dag kookt de keukenbrigade een lekkere en gezonde maaltijd vanuit de eigen keuken van Talma Hiem. Deze warme maaltijd bereiden zij met liefde voor u als bewoner van Talma Hiem of inwoner van Balk en omstreken. Lees meer over de maaltijdservice van Hof en Hiem.

Activiteiten

U zult merken dat er in Talma Hiem altijd wel wat te beleven is. Als u het leuk vindt kunt u meedoen aan een van de vele activiteiten. Het uitgebreide activiteitenaanbod wordt samengesteld op basis van uw wensen en behoeften. Bent u graag in beweging? Zingt u liever? Of bent u graag creatief? Het maakt niet uit welke activiteiten u kiest en hoeveel. Het is een fijne manier om actief te blijven en om anderen te ontmoeten. Ook als u alleen trek heeft in een kopje koffie bent u welkom om aan te schuiven.

Faciliteiten

Als u dat niet wilt, hoeft u de deur niet uit. Omdat Talma Hiem bijna alles in huis heeft is het heel prettig wonen. Dit vindt u allemaal in Talma Hiem:

  • kapsalon
  • pedicure
  • winkeltje
  • seniorenrestaurant met eigen keuken
  • bruin café
  • fitness
  • fysiotherapie
  • uitvaartcentrum

Aanleunwoningen Talma Hiem

Wonen in de nabijheid van Talma Hiem kan ook al heel fijn zijn. Hierdoor zijn de faciliteiten, zorg en ondersteuning dichtbij wanneer u dit nodig heeft. Dichtbij Talma Hiem bevinden zich appartementencomplex De Skou en woningen aan Talma Park. Vanuit De Skou is Talma Hiem (overdekt) te bereiken omdat de gebouwen aan elkaar verbonden zijn. Woont u op Talma Park? Dan volgt u zo het paadje naar Talma Hiem. Hierdoor bent u als bewoner van aanleunwoningen in een mum van tijd in het woonzorgcentrum. Het is, binnen bepaalde omstandigheden, zelfs mogelijk om in deze woningen de zorg te ontvangen die u ook in het woonzorgcentrum zou krijgen. Bekijk de mogelijkheden van het Volledig Pakket Thuis van Hof en Hiem Thuiszorg. De woningen in De Skou worden verhuurd door woningcorporatie Dynhus. Talma Park heeft 21 koopwoningen en 8 huurwoningen.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw