Vegelin State

Het is een prachtig plaatje als u voor Vegelin State staat: de witte voorgevel van het monumentale gebouw. In deze voormalige school vindt u alle centrale voorzieningen. Wanneer u door de ingang loopt voelt het binnen licht en ruimtelijk. Aan uw rechterzijde loopt u zo het restaurant in. In de prettige ruimte daar tegenover kunt u andere bewoners ontmoeten en meedoen aan activiteiten. Achter het hoofdgebouw gaat een grote verrassing schuil. Wanneer u vanaf de ingang doorloopt ontvouwt zich het hoge en lichte atrium. Alle voordeuren van de appartementen grenzen aan deze imposante ruimte wat tevens de binnentuin is. Het atrium is overdekt en daarom uiterst geschikt voor het houden van de meest uiteenlopende activiteiten.

Thuis voelen

Thuis voelen is het belangrijkste aspect binnen Vegelin State. We werken graag samen met uw naasten om ervoor te zorgen dat u het plezierig heeft. Het woonzorgcentrum heeft 45 zeer ruime appartementen van 60 tot 120 m2. U kunt uw woning naar eigen wens en smaak inrichten. Alle appartementen hebben een woon-/slaapkamer, logeerkamer, keuken en badkamer met wastafel, douche en toilet. Wij vinden contact met mantelzorgers erg belangrijk en op deze manier heeft u de mogelijkheid om uw familie bij u te laten overnachten. En ook uw goede vriend of vriendin kan zo eens blijven logeren. Het restaurant op de benedenverdieping is de plek waar dagelijks maaltijden worden verzorgd en waar u andere bewoners kunt ontmoeten.

Nabij kleinschalig wonen Ús Hof

Op de begane grond zijn 12 appartementen kleinschalig wonen voor mensen met dementie gesitueerd. Kleinschalig wonen Ús Hof biedt daarnaast twee gezamenlijke woonkamers voor elk zes senioren met dementie. De woonkamers kijken uit op een grote en fraai aangelegde afgesloten tuin waar het heerlijk vertoeven is.

Maaltijden uit eigen keuken

Iedere dag kookt de keukenbrigade een lekkere en gezonde maaltijd vanuit de eigen keuken van Vegelin State. Deze warme maaltijd bereiden zij met liefde voor u als bewoner van Vegelin State of inwoner van Joure en omstreken. Lees meer over de maaltijdservice van Hof en Hiem.

Activiteiten

U zult merken dat er in Vegelin State altijd wel wat te beleven is. Als u het leuk vindt kunt u meedoen aan een van de vele leuke activiteiten. Het uitgebreide activiteitenaanbod wordt samengesteld op basis van uw wensen en behoeften. Bent u graag in beweging? Zingt u liever? Of bent u graag creatief? Het maakt niet uit welke activiteiten u kiest en hoeveel. Het is een fijne manier om actief te blijven en om anderen te ontmoeten. Ook als u alleen trek heeft in een kopje koffie bent u welkom om aan te schuiven.

Faciliteiten

Als u dat niet wilt, hoeft u de deur niet uit. Doordat Vegelin State bijna alles in huis heeft is het heel prettig wonen.

  • kapsalon
  • pedicure
  • schoonheidsspecialiste
  • winkeltje
  • restaurant
  • theaterzaal
  • fitness
  • fysiotherapie
  • bibliotheek

Aanleunwoningen Vegelin State

Wonen in de nabijheid van Vegelin State kan ook al heel fijn zijn. Hierdoor zijn de faciliteiten, zorg en ondersteuning dichtbij wanneer u dit nodig heeft. Achter Vegelin State bevinden zich 36 huurwoningen. Vanuit deze seniorenwoningen is Vegelin State heel gemakkelijk te bereiken. Hierdoor bent u als bewoner van het appartementencomplex in een mum van tijd in het woonzorgcentrum. Het is, binnen bepaalde omstandigheden, zelfs mogelijk om in deze woningen de zorg te ontvangen die u ook in het woonzorgcentrum zou krijgen. Bekijk de mogelijkheden van het Volledig Pakket Thuis van Hof en Hiem Thuiszorg. De woningen in het tweede hof worden verhuurd door woningcorporatie Accolade.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw