Gezelligheid en plezier bij dagbesteding Ontmoeting in Sneek

Al ruim een jaar komt mevrouw Janny Koopal (90) elke maandag en donderdag bij Ontmoeting, aan de Dekemalaan 15 in Sneek. Onlangs nam Zorggroep Hof en Hiem deze kleinschalige dagbesteding over. Ouderen vinden hier huiselijke gezelligheid.

Mevrouw Koopal zag dagbesteding in eerste instantie niet zo zitten. “Ik dacht dat ik dan moest gymnastieken en zo”, lacht ze. “Hier heb ik ontdekt dat ik diamond painting heel leuk vind. Thuis begin ik daar niet zo snel aan, want dan weet ik niet of ik het goed doe.” Coördinator dagbesteding Hendrika knikt begrijpend en zegt: “Janny, jij doet het altijd goed hoor, en het is fijn dat wij soms kunnen helpen.”

Verrijking
Naast Hendrika bestaat het begeleidingsteam van Ontmoeting uit welzijnsmedewerker Anita en een vrijwilliger. Hendrika: “Dagbesteding is echt een verrijking voor onze cliënten. We vragen altijd wat ze willen doen en er is niets verplicht. En als iets niet lukt, kijken we gewoon hoe het wél kan. Dan zetten we bijvoorbeeld een stoel voor de sjoelbak of halen we een rolstoel.”

Warm eten
Rond tien uur is iedereen binnen. Na een lekker kopje koffie is er ruimte voor een activiteit. Tussen de middag staat er een warme lunch klaar. “Dat is hier erg lekker!”, benadrukt mevrouw Koopal. Na de maaltijd is er de mogelijkheid om even naar buiten te gaan − als het weer het toelaat. Daarna mag men aanschuiven voor creatieve activiteiten en gezelligheid aan tafel. Om half vier gaat iedereen weer naar huis.

‘Het zijn hele fijne dagen’  

Op pad
Regelmatig wordt er een leuk uitje georganiseerd. ”Laatst zijn we naar de bollenvelden geweest. Het fijne van onze kleinschaligheid is dat we snel iets kunnen regelen”, vertelt Hendrika. Volgens mevrouw Koopal is de gezelligheid het mooiste bij Ontmoeting. “Even je verhaal delen en onder de mensen zijn”, licht ze toe. “Ik vind het prettig dat de groep niet zo groot is. Het zijn gewoon hele fijne dagen en jullie zijn erg aardig.” Hendrika reageert: “Je bent ook heel dankbaar. Als je weggaat, zeg je altijd: ‘Het was weer fijn, bedankt en tot de volgende keer!’”

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor dagbesteding bij Ontmoeting? Neem dan gerust contact op met Hendrika Timmerman via 06 – 21 65 61 56 of ontmoeting@hofenhiem.nl.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw